Om oss

Koncept

Times Kapitalinvest har i uppdrag att investera aktieägarnas kapital.
Times Kapitalinvest investerar i ett flertal algoritmiska investeringsprocesser som hanteras av externa specialister.
Dessa handplockas utifrån vårt globala nätverk och kontakter.

Kompetens, drivkraft och innovation är extremt viktigt för vårt företags framgång.
Därför har vi handplockade nyckelpersoner från bland annat SEB, Swedbank/Robur, Handelsbanken, Avanza Bank och KTH.

 

Läs mer om vårt handplockade team HÄR –>

world-map3
STHLM timesasset.se_plan_man_Large

Historia

Över hela världen står idag gamla övergivna börshus och vittnar om en tid då trading och aktiehandel var komplicerat, dyrt och ännu mer skyddat av regelverk och statliga privilegier. Detta genererade stora vinster för börshusen vilket man ser på börshusens flotta lokaler, ex. Stockholms börshus i Gamla Stan som invigdes 1776 av Gustav III som är ett bra exempel. Historien är full av exempel som visar att ny teknik ofta orsakar gnäll.

Det senaste är algoritmisk handel som innebär att datorer inte bara används för att lägga och matcha ordrar, utan handlarnas datorer programmeras för att själva avgöra när och hur ordrar ska läggas. En sak är säker, den som är först med att utnyttja ny teknik framgångsrikt kan tjäna stora pengar på det. Svenska kända branchkollegor är förutom storbankerna, Pan Capital, APS Capital och internationellt hittar vi aktörer som Getco LLC, Knight Capital Group, Jump Trading, Citadel LLC och några därtill.

Det Gamla möter det nya

Bolagets kontor är beläget i Gamla Stan på en adress med anor från 1400 talet. Trädgårdstvärsgränd är en gata i Gamla stan i Stockholm, som sträcker mellan kvarteren Phaëton och Pygmalion från Köpmangatan mot norr till Trädgårdsgatan. Trädgårdstvärgränd anlades liksom Trädgårdsgatan redan på 1400-talet. Söder om Trädgårdsgatan uppstod kvarteren Phaëton och Pygmalion och mellan dessa anlades Trädgårdstvärgränd som en förbindelse med Köpmangatan.

I slutet av 1400-talet kallas denna gränd Swen helsingx grendh (1488) efter rådmannen Sven Helsing som hade sin gård där. På en karta från 1689 kallas gränden endast  wärgränden. På 1700-talet blir namnet Trädgårdstvärgränd etablerat.

Vatten - cropped